Ajută la creșterea blaturilor pentru torturi, prajituri, rulade și alte produse similare, care nu necesită dospire.
Praful de copt actioneaza prin degajarea (in prezenta reactiei acide a agentului de acidifiere) a bulelor de dioxid de carbon care afaneaza aluatul. Reactia este activata de caldura si umiditate.
Ingrediente: agenți de afânare (difosfat disodic, bicarbonat de sodiu), amodon de porumb, faină albă de grâu
Mod de utilizare: Se amesteca cu faina inainte de incoroprarea acesteia in preparat. Aluatul poate sa mai astepte sau poate fi introdus direct la cuptor.
Doza recomandata de utilizare: 10 grame la 500 grame faina
Alergeni: poate conține urme de: cereale care conțin gluten, soia, semințe de susan, fructe cu coajă lemnoasă, arahide, ouă, lapte și produse derivate ale acestora
Depozitare: A se păstra în ambalajul original, închis etanș, la loc uscat și răcoros.