O ciocolată neagră, echilibrată, cu o notă ușoară de ciocolată amară – cacao 54%.
Datorita continutului mare de unt de cacao creeaza o infuzie placuta in gura.
Ingrediente: Cacao, Zahar, Unt de cacao, Emulsificatori: soia lecitina, Aroma naturala de vanilie.
Alergeni: poate contine urme de lapte
Valori nutritionale 100g: valoare energetica 2269kj/544kcal; grasimi 33,86g din care saturate 20,39g; carbohidrati 49,60g din care zaharuri 44,79g; proteine 5,92g; sare 0,056g
Recomandata pentru: Fantana cu ciocolata, Umpluturi pentru patiserie si cofetarie, Umpluturi pentru bomboane, Inghetata, Acoperire, Turnare in forme, Produse artistice.
Mod de folosire: Se topeste in bain-marie, amestecand continuu, fara a se trece de temperatura de 45 °C. Se temperează și se utilizează la 28-30 °C.
Depozitare: Se pastrează în locuri întunecate, uscate, fără miros, ferite de lumina soarelui, temp 12 – 20°C si umiditate nu mai mare de 70%. După fiecare utilizare păstrați ambalajul închis.
LIVRAREA CIOCOLATEI PE PERIOADA VERII:
La temperaturi peste 26°C, untul de cacao din produsele de ciocolată poate începe să se topească și să recristalizeze sub formă de dâre sau pete albe pe suprafața ciocolatei.
Acest fenomen se numește “înflorirea grăsimii”. Deși nu are un aspect perfect, ciocolata înflorită este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.
De asemenea dropsurile de ciocolată se pot înmuia și lipi între ele iar ciocolata să fie livrată sub formă de bulgări. Ciocolata este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.