Dulcey 32% este o ciocolată fină, cremoasă, cu o textură catifelată și învăluitoare și o culoare caldă, blondă.
Cu Dulcey, Valrhona a inventat a patra culoare a ciocolatei: Blond. În timpul uneia dintre demonstrațiile sale de gătit, Frédéric Bau și-a lăsat odată, distrat, ciocolata albă la bain-marie. A fost surprins de rezultat: ciocolata a devenit blondă și a emanat o aromă delicată de paine prăjită și lapte caramelizat.
Lansată în 2012, Dulcey este o odă adusă creativității și spiritului îndrăzneț care au revoluționat lumea patiseriei. Numele Dulcey evocă blândețea atrăgătoare a acestei ciocolate.
“Dulcey este pur și simplu magică și incredibilă, ne place! Cred că este ciocolata pe care o folosesc cel mai mult în zilele noastre, ceea ce spune totul.” – Christophe Michalak, PASTRY CHEF
Ingrediente: unt de cacao, zahăr, lapte praf integral, lapte praf degresat, zer (lapte), unt (lapte), emulsifiant lecitină de floarea soarelui, extract natural de vanilie.
Valoare energetica pentru 100g de produs: 602 kcal
Valori nutritionale pentru 100g: grasimi: 43 g (din care acizi grasi saturati: 26 g), carbohidrati: 45 g (din care zaharuri 45 g), proteine 8 g, sare 0.52 g.
Alergeni: Poate conține fructe cu coajă lemnoasă, soia.
Depozitare: Se pastrează în locuri întunecate, uscate, fără miros, ferite de lumina soarelui și o temp 16 – 18°C. După fiecare utilizare păstrați ambalajul închis.
LIVRAREA CIOCOLATEI PE PERIOADA VERII:
La temperaturi peste 26°C, untul de cacao din produsele de ciocolată poate începe să se topească și să recristalizeze sub formă de dâre sau pete albe pe suprafața ciocolatei.
Acest fenomen se numește “înflorirea grăsimii”. Deși nu are un aspect perfect, ciocolata înflorită este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.
De asemenea dropsurile de ciocolată se pot înmuia și lipi între ele iar ciocolata să fie livrată sub formă de bulgări. Ciocolata este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.