Cremă fondantă gata de utilizare pentru decorațiuni, glazură și unt. Datorită formulei sale, glazura rămâne stabilă și strălucitoare mult timp chiar și la temperaturi foarte scăzute (-18… -20 °C).
UTILIZAREA PRODUSULUI PENTRU A FACE CREMA DE UNT
Formula Quick Fondant vă permite să creați rapid o cremă de unt cu următoarele doze: 100/200g fondant rapid, 200g de unt sau margarină la temperatura camerei, arome lichide și coloranți adăugate după gust.
Metodă:
Se cântărește fondantul și untul/margarina la temperatura camerei, se pune în mixerul planetar și se bate aproximativ cinci minute la viteză maximă. Dacă grăsimile folosite sunt încă prea consistente, puteți încălzi marginea mixerului cu o torță (flacără) pentru a omogeniza masa.
Datorită utilizării fondantului se poate obține o cremă bogată în aer și deci foarte delicată la gust, precum și un produs cu o durată mai lungă de valabilitate, deoarece nu conține ouă sau derivate.
Crema de unt obtinuta poate fi aromata dupa gust cu ajutorul unor paste grase (fistic, alune etc.), paste aromatizante concentrate, lichide si lichioruri in general pana la aproximativ 10% din greutatea totala.
UTILIZAREA PRODUSULUI PENTRU A GLAZURA DULCIURILE
Clasic:
Încălziți 1kg de fondant la cuptorul cu microunde sau la bain-marie la aproximativ 35-45°C, adăugați de la 5 până la 30g apă în funcție de fluiditatea pe care doriți să o obțineți; apoi folosiți.
Sac a poche și fără apă:
Procesul fără apă este foarte util pentru glazura biscuiți, cupcakes, gustări, taralli sau produse care necesită o conservare îndelungată și activitate redusa a apei, pentru a evita apariția mucegaiului sau a bacteriilor nedorite.
Metodă:
Pur și simplu puneți fondantul într-o pungă, apoi încălziți totul în cuptorul cu microunde și folosiți-l, sau pur și simplu încălziți-l într-un recipient fie la cuptorul cu microunde, fie la bain-marie.
Dozare diverse arome:
Ciocolată: 1kg fondant, 20g apă, 35g cacao
Glazuri de alune/fistic sau cu paste grase: 1kg fondant, 35g apă, 35g pastă de alune/fistic/gianduia sau alte paste grase sau praline
Ingrediente: zahăr lichid, sirop de glucoză, emulgator: E471 mono și digliceride ale acizilor grași.
Informatii nutritionale pentru 100g de produs: Valoare energetica: 1512 kJ/ 356 kcal, Grasimi: 0g din care acizi grasi saturati 0g, Glucide 89g din care zaharuri 89g, Proteine 0g, Sare 0g
Depozitare: A se păstra într-un loc răcoros și uscat.