Ciocolată recomandată pentru acoperirea torturilor și prăjiturilor, producției de praline și bomboane hand made, precum și pentru fântânile de ciocolată.
Are o fluiditate perfectă pentru fântânile de ciocolată, nu necesită nici un adaos de alte grăsimi sau uleiuri, doar o topiți și o turnați în fântână.
Mod de folosire: Se topește în bain-marie, amestecând continuu, fără a se trece de temperatura de 45°C. Se temperează și se utilizează la 28 – 30°C.
Ingrediente: zahăr, unt de cacao, lapte integral, lapte praf, masă de cacao, lapte praf degresat, zahăr caramelizat (1.5%), emulgator lecitină din soia, aromă, condimente, extract natural de vanilie.
Valori nutritive pentru 100g: valoare energetică 575 kcal / 2395kJ, proteine 7.6g, carbohidrați 50.3g din care zaharuri 50g, grăsimi 38g din care saturate 23.3g, fibre alimentare 0.7g, sare 0.38g.
Atenție: Poate conține urme de fructe cu coajă lemnoasă (ex. nuci).
Depozitare: Se păstrează în locuri întunecate, uscate, fără miros, ferite de lumina soarelui și o temp. de 12 – 20°C. După fiecare utilizare păstrați ambalajul închis.
LIVRAREA CIOCOLATEI PE PERIOADA VERII:
La temperaturi peste 26°C, untul de cacao din produsele de ciocolată poate începe să se topească și să recristalizeze sub formă de dâre sau pete albe pe suprafața ciocolatei.
Acest fenomen se numește “înflorirea grăsimii”. Deși nu are un aspect perfect, ciocolata înflorită este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.
De asemenea dropsurile de ciocolată se pot înmuia și lipi între ele iar ciocolata să fie livrată sub formă de bulgări. Ciocolata este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.





