Este o gelatină granulată, de origine animală (porc), cu o concentrație de 200 bloom, incoloră, inodora și insipidă, pentru utilizare în industria alimentară (cofetarii și patiserii) ca agent de gelifiere, stabilizator sau agent de îngroșare.
Sunt sub forma de granule uscate de culoare galben pal pana la galbui, uniforme, fara impuritati si miros dezagreabil.
Solubilitate: Relativ solubila in apa rece dar foarte solubila in apa fierbinte. La peste 40 grade are loc dizolvarea granulelor hidratate, formand o solutie ce gelifica la rece. Gradul de solubilitate este afectat de temperatura, concentratie si marimea particulelor. Insolubila in alcool si majoritatea solventilor organici.
Valori nutritionala pentru 100g de produs: energie 340 kcal. / 1445 kJoule, umiditate: max. 15%, grasimi: 0, carbohidrati: 0, proteine: aprox 85%, sare: max 0.5%
Depozitare: pastreaza in ambalaj etans, intr-un loc racoros si uscat, ferit de alte produse cu mirosuri caracteristice.
Valabilitate: Pastrata in conditiile mentionate mai sus si in ambalajul original, Gelatina isi mentine proprietatile timp de 12 luni de la data producerii.