Fidea crudă pentru cataiful turcesc – un desert extrem de dulce și aromat, ușor de făcut, cu un aspect spectaculos.
Această fidea pentru cataif este congelată.
Ingrediente: făină albă, apă, sare, ulei vegetal
Alergeni: gluten
Valoare energetică pentru 100g de produs: 397.8 kcal
Valori nutriționale pentru 100g de produs: grăsimi 26g carbohidrați 37.7g proteine 7.2g sodiu 0.276g potasiu 0.189g
Rețetă ciocolată Dubai:
Ingrediente:
– 200g fidea pentru cataif
– 250g ciocolată cu lapte
– 250g ciocolată amăruie
– 220g cremă de fistic
– 70g unt
– 50g pastă aromatizantă pură de fistic (opțional)
– 70g ciocolată colorată (opțional, dacă doriți să realizați forme de ciocolată)
Mod de preparare:
Tăiați tăieței cataif, într-o tigaie puneți untul la topit, după ce acesta s-a topit adăugați fideaua tăiată și rumeniți bine, lăsați la răcit. Între timp pregătiți ciocolata, puneți într-un vas pe bain-marie ciocolata la topit, turnati în forme de silicon, lăsați la întărit ciocolata (de preferat pentru a o scoate mai ușor), dar se poate folosi și forme de policarbonat sau alte forme.
După ce s-a răcit fideaua, adăugați peste crema de fistic și pasta aromatizantă (opțional) și amestecați bine, puneți compoziția în forme peste ciocolată, presați bine, pe urmă mai turnați un strat de ciocolată și dați la frigider pentru aprox. 20-30 min, după care îl serviți.
Depozitare: A se păstra în locuri uscate și răcoroase.
Produs in Grecia