Colorant alimentar liposolubil pudră, folosit pentru colorarea multor produse de cofetărie: marțipan, acadele și înghețată, sirop și ciocolată, fursecuri și băuturi, nuci etc.
Se pot picta glazurile în oglindă și mase transparente (băuturi, bere, marmeladă, gel, caramel).
Aplicare:
Metoda uscată: aplicarea puderi uscate cu o pensulă moale pe suprafața produsului
Metoda umedă: diluați colorantul cu o cantitate mică de vodcă sau altă băutură alcoolică
Pulverizare cu un aerograf: se amestecă 20g de melasă cu 80g de apă clocotită, se adaugă 120g de alcool, 1g de colorant
Dozare: Conf. Reg. CE NR. 1333/2008, în decorațiuni, învelișuri, sosuri și umpluturi: max. 1.2g/kg
Caracteristici:
– Nu este potrivit pentru lucrul cu lactate și produse din lapte fermentat – lapte, smântână, iaurt, chefir;
– Nu este sensibil la schimbările de temperatură. Produsul sau amestecul colorat poate fi încălzit sau răcit în siguranță la temperatura dorită;
– În mod similar, proprietățile colorantului nu se modifică într-un mediu alcalin.