Ciocolata cu lapte belgiana banuti, cacao 30%
A se pastra la 15-20 °C, umiditate max 70%.
Mod de folosire: Se topeste in bain-marie, amestecand continuu, fara a se trece de temperatura de 45 °C. Se temperează și se utilizează la 28-30 °C.
Ingrediente: zahar, unt de cacao, lapte praf integral, lapte praf degresat, masa de cacao, zer praf, grasime din lapte, anhidra, emulsificatori: lecitina de soia (E322), aroma naturala de vanilie. Substanta uscata de cacao minim 30%.
Alergeni: soia, poate contine urme de lapte
Valori nutritionale medii pe 100g / produs: Energie 595 kcal / 2490 kJ, Grasimi: 41,7 g (din care acizi grasi saturati: 25,1 g), Carbohidrati: 48,1 g (din care zaharuri 47,6 g), Proteine 5,7 g, Fibre 1,1 g, Sare 0,30 g.
Depozitare: Se pastrează în locuri întunecate, uscate, fără miros, ferite de lumina soarelui, temp 12 – 20°C si umiditate nu mai mare de 70%. După fiecare utilizare păstrați ambalajul închis.
LIVRAREA CIOCOLATEI PE PERIOADA VERII:
La temperaturi peste 26°C, untul de cacao din produsele de ciocolată poate începe să se topească și să recristalizeze sub formă de dâre sau pete albe pe suprafața ciocolatei.
Acest fenomen se numește “înflorirea grăsimii”. Deși nu are un aspect perfect, ciocolata înflorită este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.
De asemenea dropsurile de ciocolată se pot înmuia și lipi între ele iar ciocolata să fie livrată sub formă de bulgări. Ciocolata este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.