Sobitolul este mai puțin dulce și mai putin caloric decât zaharoza (zahărul obișnuit), avand aproximativ 60% din dulceața acesteia și doar 2.4 kcal/g (față de zahăr care are 4kcal/g).
El este folosit în industria alimentară pentru proprietățile sale de îndulcitor, umectant și non cariogenic, în special în produsele de cofetărie fără zahăr sau în cele cu indice caloric scăzut. În același timp sorbitolul este un excelent agent de texturizare și anticristalizare. Datorită puterii mari de reținere a umidității în produs, sorbitol conferă produselor un efect răcoros și o textură fină.
Astfel sorbitolul este des folosit în producția a chewing gum, dropsuri, drageuri, jeleuri, fondant, tofee, caramel, deserturi congelate, fursecuri, prăjituri, înghețate și umpluturi.
Datorită efectului racoros și a proprietăților non cariogenice, sorbitolul este des folosit în produsele de igienă orală, inclusiv pasta de dinți și apă de gură, dar și în produsele cosmetice și de îngrijire personală.
Ingrediente: E420 (obținut din siropul de porumb)