Xanthan Gum Este folosit ca agent de îngroșare și stabilizator în industria alimentară.
De asemenea, este utilizat în alimente ca agent de reținere a suspensiei, agent de structurare, emulgator și agent de sporire a spumei. Este folosit în multe produse precum amestecuri de băuturi pudră, înghețată, sahlep, sosuri pentru salate, supe pudră, maioneza și ketchup.
Este preferată în industria alimentară, mai ales că evidențiază aroma folosită în produse și îngroșarea mare pe care o poate oferi chiar și la cea mai mică rată de utilizare.
Guma xantan poate îmbunătăți textura, consistența, gustul, durata de conservare și aspectul multor alimente. De asemenea, stabilizează alimentele, ajută și anumite alimente să reziste la diferite temperaturi și niveluri de pH. În plus, previne separarea alimentelor și le permite să curgă ușor din recipient. Este folosită frecvent în bucătarie fără gluten, deoarece poate oferi elasticitate și aerare produselor similară cu cea oferită de gluten în produsele de patiserie tradiționale.
Ingrediente: E415
Depozitare: A se păstra într-un loc răcoros și uscat.