Rețeta nr. 70-30-38 este una dintre ciocolatele dark preferată de mulți bucătari chef și ciocolatieri din întreaga lume. Are un gust puternic, dar foarte echilibrat de ciocolată. Gustul este dominant de cacao prajită și intens amăruie. Echilibrul intre aciditate și dulce creează un contrast perfect.
Substanta uscata de cacao este de 70,5 %.
Ingrediente: masa de cacao 71%, zahar 26%, pudra de cacao cu grasimi reduse 2%, emulsificator: lecitina de Soia (E322).
Valoare energetica pentru 100g de produs: 498 kcal
Valori nutriționale pentru 100g de produs: grăsimi 36.2g din care saturate 11.50g, carbohidrați 50.9g din care zaharuri 49.9g, proteine 14.1g, sare 0.20g, fibre 2.1g, colesterol 21.6g, grasimi trans 0.4g
Alergeni: soia, lactoză, grăsimi trans
Depozitare: Se pastrează în locuri întunecate, uscate, fără miros, ferite de lumina soarelui și o temp 12 – 20°C. După fiecare utilizare păstrați ambalajul închis.
LIVRAREA CIOCOLATEI PE PERIOADA VERII:
La temperaturi peste 26°C, untul de cacao din produsele de ciocolată poate începe să se topească și să recristalizeze sub formă de dâre sau pete albe pe suprafața ciocolatei.
Acest fenomen se numește “înflorirea grăsimii”. Deși nu are un aspect perfect, ciocolata înflorită este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.
De asemenea dropsurile de ciocolată se pot înmuia și lipi între ele iar ciocolata să fie livrată sub formă de bulgări. Ciocolata este sigură pentru consum și poate fi utilizată în rețete.